Être rappelé
Close
 • Een behuizing voor elektronische apparaten ontwerpen en vervaardigen met de "Tôlerie Plastique” technologie.

  • Ik heb een behuizing voor mijn apparaat nodig, maar ik heb niet de tijd noch het juiste gereedschap voor de vervaardiging van een mal. Heeft u een oplossing voor mij?

   Jazeker! Dat is al meer dan 30 jaar ons vak. Wij kunnen voor u, via onze in-house Tôlerie Plastiquetechnologie, op basis van kunststofplaten, een aangepaste behuizing zonder mal ontwerpen en vervaardigen. De Tôlerie Plastique technologie is speciaal uitgevonden voor dit doel: het ontwerpen en produceren van aangepaste kunststof omhullingen en behuizingen zonder mal of specifiek gereedschap, voor kleine en middelgrote productie oplages.

  • Ik heb goede kwaliteit nodig voor de behuizing. Is de “Tôlerie Plastique” technologie hiervoor geschikt?

   Het is de best presterende technologie voor kleine en middelgrote productie runs. De uiteindelijke kwaliteit ligt dicht bij die van de injectietechniek.

  • Wat gebeurt er als ik aanpassingen of wijzigingen van de ene serieproductie naar de andere moet doen?

   Omdat deze technologie niet om een specifieke mal of specifiek gereedschap vraagt, zijn evoluties mogelijk vóór elke serieproductie, door wijziging van de programma's.

  • Is deze technologie betrouwbaar? Waar komt het vandaan?

   DeTôlerie Plastique technologie werd in 1985 door de oprichter van het bedrijf LTP uitgevonden. Sindsdien heeft deze technologie zich keer op keer bewezen, en vervaardigen wij jaarlijks meer dan 200.000 behuizingen.

  • Wat is de “Tôlerie Plastique” technologie?

   Wij breken het volume van de behuizing op in elementaire onderdelen, en deze worden vervolgens omgezet in platte kunststofplaten. Afhankelijk van de gewenste vormgeving kunnen deze platen, op onze speciaal toegeruste machines, gebogen worden. Vervolgens worden de onderdelen gefinaliseerd en geassembleerd in ons productieatelier -nog steeds zonder enige mal-, d.m.v. verschillende lijmtechnieken of chemisch lassen.

 • Verken uw afzetmarkt zonder te investeren

  • Ik wil mijn markt verkennen zonder eerst te moeten te investeren in duur gereedschap. Heeft u een oplossing voor mij?

   De Tôlerie Plastiquetechnologie is het meest efficiënt voor kleine en middelgrote productie oplages en leent zich daardoor bij uitstek voor het verkennen van uw afzetmarkt. Wij ontwerpen en produceren uw behuizing zonder mal. Zonder investeringskosten ontvangt u een direct inzetbaar prototype: volledig gepersonaliseerd en met de mogelijkheid tot aanpassingen tussen elke serieproductie. Een perfecte oplossing om mee te testen en geschikt voor eventuele aanpassingen van uw apparaat.

   Indien uw doel is om uw afzetmarkt met grote seriële producties te betreden, dan stellen wij voor om met een 3D print te testen. Deze is zo gevormd dat het geschikt is voor productie d.m.v. injectie. Voor series met grote hoeveelheden, raden wij deze vorm van productie aan.

  • Hoe denkt uw team met mij mee wanneer ik mijn project bij u presenteer? Wat kan ik verwachten?

    Iedere (mogelijke) klant wordt aan een ervaren, technische verkoper gekoppeld. Deze persoon begeleidt u en uw project vanaf het begin tot het einde. Uw LTP aanspreekpunt adviseert, geeft antwoord op uw vragen en zoekt samen met u naar de meest geschikte oplossing voor uw specifieke produkt.

  • Wie neemt verantwoordelijkheid voor het ontwerp van mijn behuizing?

    Na goedkeuring van de offerte, opgemaakt door de technische verkoper, wordt uw project toegewezen aan een technicus van onze constructieafdeling. Deze zal in contact met u zijn tijdens het hele ontwerpproces van uw produkt.

  • Met wie neem ik contact op voor administratieve vragen?

   Voor administratieve vragen (orderverwerking, orderbevestiging, verzenddatum, betaling, vervoer enz) staat onze Engels, Duits en Frans sprekende Customer Service tot uw beschikking.

  • Wat gebeurt er als ik een serieproductie ontvang die niet overeenkomt met het goedgekeurde prototype?

   Ons bedrijf heeft alle processen produktontwerp en produktie - volgens de ISO 9001 norm gecertificeerd. Als er een kwaliteitsprobleem wordt gedetecteerd, zal onze after sales service de claim in behandeling nemen en het probleem oplossen.

 • Wijzigingen & aanpassingen

  • Wat gebeurt er als de componenten van mijn produkt zich verder ontwikkelen of wijzigen?

   Omdat wij geen mal of gereedschap gebruiken, volstaat het om de programma's voor het frezen en de montageprocedure aan te passen. De mogelijkheid van wijziging is éen van de belangrijkste toegevoegde waarden van onze technologie.

 • Kwaliteit

  • Hoe zit het met de kwaliteit van uw producten?

   In elke stap van het proces zijn controlemomenten geïntegreerd. Vanaf de prijsopgave tot aan de verzending. Alle processen zijn ISO 9001 gecertificeerd.

  • Heeft u kwaliteitscertificaten?

   Elke operatie binnen LTP, zoals technische verkoop, administratie, productontwerp en productie, zijn opgenomen in onze ISO 9001-certificering. Het certificaat is beschikbaar op onze website: Werkwijze.

 • Hoeveelheid

  • Ik heb geen grote seriële producties: is een aangepaste behuizing voor mijn produkt toch mogelijk?

   De Tôlerie Plastique technologie is de meest geschikte en de meest economische oplossing voor kleine en middelgrote seriële producties.

 • Hoeveelheid PROTOTYPE

  • Kan ik verschillende prototypes bestellen?

   Ja. De oplage voor een prototype productie is 1-5 stuks.

 • Hoeveelheid SERIEPRODUCTIE

  • Ik richt mij op kleine en middelgrote productie oplages; wat gebeurt er als die hoeveelheden toenemen?

   Onze technologieën voor kleine en middelgrote productie runs zijn efficiënt voor de vervaardiging van een tiental tot enkele duizenden onderdelen. Het omslagpunt naar de injectie technologie is afhankelijk van het soort project en de anticipatie van de productstabiliteit zonder enige wijziging.

   Zodra dit omslagpunt is bereikt, en het kosteneffectiever wordt om over te stappen op een andere technologie, zal LTP de overdracht naar de meest geschikte technologie van dat moment voorstellen. Zoals het zich nu laat aanzien zal dat injectie zijn. Onze afdeling, LTP-Multitechnologyzal u daarover informeren.

  • Tot welke hoeveelheid zijn uw technologieën voor kleine en middelgrote productie runs geschikt?

   Als uw behuizing aansluit op een afzetmarkt van grote reeksen met duizenden onderdelen, dan zal onze onderaannemer, de divisie LTP-Multitechnology aan u voorstellen de overstap naar de meest geschikte oplossing op dit moment (waarschijnlijk injectie) te maken.

 • De technologieën voor de vervaardiging van een behuizing voor uw elektronisch apparaat.

  • Ik wil niet vastzitten aan slechts één oplossing;

   Omdat er geen mal gemaakt hoeft te worden, is de produktie- en levertijd van een prototype binnen de technologie Tôlerie Plastique, zeer kort. Hierdoor kunt u na ontvangst en bestudering van het prototype kiezen voor de meest geschikte technologie, op basis van uw behoeften. Binnen het aanbod van ons onderaannemingsteam LTP-Multitechnology, en door onze algehele expertise, kunnen wij andere oplossingen voor u vinden.

  • Wat is het startpunt voor een productie zonder mal of gereedschap?

   We beginnen met kunststof platen van verschillende diktes die wij tot elementaire onderdelen moduleren. Deze delen worden daarna in vorm gebracht door middel van standaard productiemethoden (geen mal), en vervolgens geassembleerd.

  • Hoe zijn deze elementaire onderdelen geassembleerd?

   We gebruiken een oplosmiddel voor de montage, wat een koud lassen-effect geeft. Aan de binnenkant van de behuizing positioneren we vastmaakpunten zoals bijv. steunen, spacer ringen, inkepingen, en rails. De gemonteerde behuizing is dan klaar voor de laatste etappe, de afwerking: kleur, markering en een vernislaag.

   Al deze operaties of productiestappen worden uitgevoerd in onze on-site fabriek.

 • Prototype

  • Is een prototype verplicht?

   Ja. Er is een prototype nodig voor het goedkeuren van het productontwerp. Het dient tevens als referentie voor seriële producties.

  • Hoe ziet de definitieve behuizing er uit?

   Uw behuizing wordt klaar voor gebruik verzonden. De uiteindelijke look is nagenoeg gelijk aan een door injectie vervaardigde behuizing. Het belangrijkste verschil zijn de afgeschuinde verbindingslijnen. Een fotogalerij van verschillende behuizingen is beschikbaar op onze webpagina: Gallerij

 • Het kiezen van de juiste technologie om uw elektronica “aan te kleden”.

  • Hoe kiest u voor de juiste technologie of technologieën?

   De keuze is gebaseerd op mechanische en esthetische behoeften, op technische beperkingen en verwachte hoeveelheden op de markt. Er zullen verschillende opties aan u worden voorgelegd om te bespreken en uit te kiezen.

  • Kunt u mij helpen bij het maken van de keuze?

   Onze specialisten zullen antwoord geven op uw specifieke vragen met betrekking tot de omgeving en de toepassing van uw apparaat. Wij zijn de specialist voor de Tôlerie Plastique, maar via ons aanbod LTP-Multitechnology, kunnen wij tevens alternatieven voorstellen. Ons doel is om u een aangepaste oplossing te bieden.

 • Complex of Eenvoudig? Hoe te kiezen tussen LTP "volledig aangepast" & ElectroniCase "standaard configureren"?

  • Mijn behuizing is eenvoudig, heeft u een snelle en goedkope oplossing?

   Ja. Wij begrijpen de noodzaak voor direct beschikking kunnen hebben over de meest voorkomende behuizingen en hebben een specifiek aanbod ontwikkeld: ElectroniCase.

   Dit is een reeks van pré-ontworpen standaard, direct te configureren behuizingen, waarmee we een snelle en goedkope productie kunnen starten. U vindt meer informatie en de modellen op: www.electronicase.nl.

  • Wat is het assortiment van ElectroniCase?

   ElectroniCase is een zeer innovatief aanbod binnen de markt van de plastic behuizing: een aantal vooraf ontworpen standaard, maar direct aan te passen, behuizingen. Deze zijn naar wens aan te passen en te configureren, d.w.z.: afmetingen, cut outs, ventilatoropeningen enz. U vindt meer informatie op www.electronicase.nl

   Bovendien maakt ElectroniCase het mogelijk om direct een offerte te maken op basis van uw, online, doorgegeven specificaties,

  • Dus ik ontvang direct een online offerte voor een aangepast en op maat gemaakt product?

   Ja, precies. U kiest een model en geeft ons de afmetingen die u nodig hebt. Daarnaast dient u ook details aan te geven, zoals uitsparingen,  openingen, interne armaturen, afdrukken, verf en/of vernis. De offerte zal onmiddellijk online beschikbaar zijn in uw account. U kunt gratis en zonder enige verplichting een account aanmaken en direct een offerte aanvragen.

  • Hoe maak ik een account aan op www.electronicase.nl?

   Dit is zeer eenvoudig: u vult online uw contactgegevens in en activeert uw account via de link die naar uw ingevoerde emailadres verzonden wordt. Vergeet niet uw BTW nummer te vermelden.

  • Ik heb mijn bedrijf net opgezet en ik heb mijn BTW nummer nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

   Neem contact met ons op. Ons team zal een oplossing voor u vinden.

 • De sectoren van de toepassing

  • ik heb een behoefte, dat heel specifiek zijn voor mij, in een zeer bijzondere omgeving lijkt; u gewend bent dat soort verzoeken behandelen?

   LTP is in 1985 opgericht en wij zijn in ruim 30 jaar uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van ontwerpen en vervaardigen van kunststof omhullingen en behuizingen voor elektronische apparaten. De LTP-teams hebben meer dan 12.000 nieuwe producten voor allerlei  toegepaste sectoren ontworpen en geproduceerd: Health & Beauty (medisch, laboratorium, paramedisch, cosmetisch), tertiair (opsporing en veiligheid, kantoor, professionele IT) en industrie (lopende en beëindigde processen, algemene elektronica, controle en mesurement). Om deze reden zijn wij bekend met bijna alle  problemen en behoeften die zijn gekoppeld aan allerlei omgevingen. Onze teams zullen u met raad en daad terzijde staan.

 • Kiezen tussen een metalen of een kunststof behuizing

  • Wat zijn de voordelen van een kunststof behuizing?

            Minder gewicht: gemakkelijker te hanteren en minder transportkosten

            Kunststof kan worden bewerkt tot de gewenste dikte voor een mooier uiterlijk: ronde randen, inkepingen en gravures

            De grondstof is beter te bewerken voor de applicatie-omgeving: bijvoorbeeld voor Health & Beauty en tertiair.

  • Wat zijn de voordelen van een metalen behuizing?

    Het gebruik van metaal is noodzakelijk voor de volgende toepassingen:

            Openbare ruimtes zonder toezicht (i.v.m. vandalisme)

            Blootstelling aan extreme weersomstandigheden

            Specifieke behoeften voor versterkte mechanische robuustheid

 • Grondstof

  • Welk soort kunststof grondstof wordt hoofdzakelijk gebruikt?

    De huidige grondstoffen zijn: ABS, PS-choc, polycarbonaat en PMMA.

  • Welke grondstoffen zijn het meest geschikt voor mechanische weerstand?

   Voor specifieke mechanische weerstand gebruiken we polycarbonaat.

  • Welke grondstoffen zijn het meest geschikt voor chemische weerstand?

   Voor specifieke chemische weerstand gebruiken we PVC.

  • Welke grondstoffen zijn het meest geschikt voor een venster?

   Vensters zijn gemaakt van PMMA of transparant Polycarbonaat.

  • Heeft u vlamvertragende grondstoffen?

   Ja onze vlamvertragende grondstof, ULV0 geclassificeerd, voldoet aan de eisen.

Close